טאג'ין צוואר טלה
  • 2.5 שעות
  • דרגת קושי: קל
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

 לצוואר טלה מפורק, מתאים ל-6 אנשים.

  • 1.5 קילו צוואר טלה מפורק של מיטנט
  • 1  בצל גדול קצוץ גס
  • 3 גזר קלוף פרוס
  • 1/2 סלרי פרוס לשניים
  • 5 תמרים חלוקים ל2
  • כף צימוקים
  • עלי דפנה 3 יחידות
  •  ראש שום שלם קצוץ 
  • 2 גבעולי תימין
  • חצי כוס שמן קנולה
  • מלח גס
  • פלפל אנגלי
  • כף פפריקה
  • כף כמון
  • מקל קנמון
  • כף דבש
  • כוס יין אדום
  • 5 שערות זעפרן במידה ויש ברשותכם
  • כף סומסום


אופן ההכנה

לחמם את השמן בסיר עמוק, ולהניח את הבצל והשום עד להשחמה.
לצרוב את צוואר הטלה בשמן עם מיצי הבצל והשום עד להשחמה מכל הצדדים ולהוציא.
להוסיף לסיר את הגזר והסלרי ולטגן כ5 דקות 
לאחר מכן מוסיפים כוס יין אדום ויחד איתו את שאר המצרכים  שהוכנו מראש ולערבב הייטב
מחזירים את צוואר הטלה לקדירה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים על אש בנונית בין שעתיים לשלוש, לבדוק לאחר שעתיים אם יש צורך
בעוד שעה.
יש לעקוב מידי פעם אחר התבשיל שלא יתייבשו הנוזלים ולהוסיף מים באם יש צורך.

לתפוח אדמה בתנור:

  • תפוח אדמה כ5 יחידות בגודל בינוני קלוף וחתוך לקוביות

לאפות בתנור 180 מעלות כ-40 דק
אין צורך לטבל
בסיום מגישים בקערה גדולה את הטאג'ין ומסדרים מסביב את קוביות תפוחי האדמה האפויים.התפודים סופחים אליהם את ניחוחות וטעמי התבשיל .

בתיאבון. השף בהישרדות

אהבתם? ספרו לנו איך יצא לכם! :)