- 3 שעות
- דרגת קושי: קל
- סוג בישול: בישול
מצרכים:
- צלי כתף מס' 5 של מיטנט
- 12 שיני שום
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- כוס יין אדום
- פלפל שחור
- מלח
- תפו"א/ בטטות/ערמונים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכניסים כ- 6 שיני שום שלמות לתוך הנתח.
מניחים את הנתח בתבנית עמוקה חסינה לתנור (רצוי עם מכסה)
בקערה נפרדת כותשים כ- 6 שיני שום, 2 כפות חרדל גרגירים איכותי, פלפל שחור ומלח לפי הטעם וכוס יין אדום איכותי.
לערבב היטב ולשפוך מעל הנתח.
רצוי לשפוך עוד מהיין לכיסוי מלא של הבשר.
מניחים מעל 2 ענפי רוזמרין/ טימין (מה שאוהבים)
עוטפים בנייר כסף הדוק ומכסים עם מכסה.
מכניסים לתנור בחום 230 מעלות למשך חצי שעה, לאחר מכן מורידים את החום ל- 200 מעלות למשך שעתיים וחצי.
שימו לב לא לפתוח את התנור או את הכיסוי על מנת שיתקבל בשר רך ועסיסי מאוד!
לבחירתכם, ניתן להוסיף תפו"א, בטטות או ערמונים באותה התבנית ולחתוך לקוביות גדולות.
תגובות למתכון