כתף טלה חגיגי במיוחד!
  • 4 שעות
  • דרגת קושי: קל
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

כתף טלה של מיט נט (כ- 2.2.5 ק"ג)

שמן זית

טימין מיובש

אורגנו מיובש

נענע מיובשת

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

2-3 ראשי שום

4 בצל סגול

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 160-170 מעלות.

בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים.

לוקחים תבנית לתנור ושמים נייר אפייה ומעל ראשי שום חצויים לרוחב ואת הבצלים חתוכים גס.

מניחים מעל הבצל והשום את נתח כתף הטלה השלם. שופכים את תערובת התיבול על הטלה לכיסוי מלא ומעסים מעט.

את הנתח עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור. אופים כ- 3.5 שעות, עד שהכתף נימוח (ניתן להכין זאת יום מראש).

לפני ההגשה, מסירים את נייר האלומיניום מהנתח.

את השום, הבצל והנוזלים על התבנית מעבירים לקערה.

מדליקים את התנור על חום 200 מעלות ומכניסים רק את הטלה להשחמה במשך כ- 15 דקות או עד השחמה יפה.

עכשיו ניתן להגיש עם חיוך !