חמין ל8-10 סועדים

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים ל8
  • ראש שום שלם קצוץ
  • 500 גרם גרגרי חומוס שטופים להשרות במים חמים לילה לפני הבישול
  • 500 גרם שיעועית שטופה ומושרית יחד עם החומוס
  • לפני הבישול מרתיחים את גרגרי החומוס והשועית ביחד עד שיצא כל הקצף הלבן.לעיתים נדרש שתי הרתחות, פעולה זו מונעת את תופעות הלואי והגזים של הקטניות
  • כוס חיטה שטופה בשקית קוקי
  • 1  כוס יין אדום
  • חצי קילו שפונדרה של מיטנט
  • 2 פרוסות אוסובוקו של מיטנט
  • עצמות בייבי מוח 2 של מיטנט
  • שריר מוזה מספר 8 1.5 ק"ג של מיטנט
  • 3\4 כוס שמן קנולה
  • 3 כפות פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עריסה חריף
  • 1 כף כמון
  • ענף רוזמרין
  • 2 מקלות קינמון
  • 3 תמרים חצויים נקיים או סילן 
  • כף וחצי דבש
  • 8 ביצים קשות 

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמן בסיר גדול
מפזרים את השום ומטגנים כ2 דקות ומוסיפים את הבצל כ5 דקות
לחתוך את נתחי הבשר לקוביות גדולות, להוסיף לסיר ולצרוב אותם בשמן עד להשחמה. פעולה זו גורמת לבשר להיסגר ושומרת את הטעמים בתוכו .וכך נשמרת העסיסיות למרות הבישול הארוך
מיד אחר כך מוסיפים את גרגרי החומוס והשיעועית לסיר
מערבבים את כל התבלינים והתוספות ,תמרים קנמון, דבש ואריסה חריפה (לאוהבי חריף) ומוזגים עליהם מים רותחים עד לכיסוי מלא של התבשיל

לחיטה שבשקית הקוקי מוסיפים שני ראשי שום נקיים, לא קלופים  ומוסיפים 2 כוסות מהרוטב של התבשיל. להוציא אויר מהשקית,לסגור, לחורר בקיסם את קצה השקית על מנת שלא תתנפח ולהניח מעל התבשיל.
מרתיחים כ10 דקות ומורידים לאש בנונית לכ2 שעות
מוסיפים את תפוחי האדמה .  מוסיפים למעלה את הביצים הקשות עם הקליפה
 מוסיפים מים רותחים ודואגים למלא את הסיר בנוזלים שמכסים את כל התבשיל ואז מעבירים לפלטה או לתנור ללילה שלם.

זהו רק נשאר לכם להניח את הסיר באמצע שולחן ולהנות מהחמין הטעים שיצא לכם.

בתאבון משף בהישרדות