צלי כתף בפטריות ויין
  • 3.5 שעות
  • דרגת קושי: קל
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:
2.5 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
6 שיני שום, פרוסות
2 סלסאות פטריות טריות חתוכות גס (שמפיניון/ פורטבלו)
1 כוס יין אדום יבש
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כף וחצי דבש
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור אנגלי
עלי דפנה
עלי רוזמרין
כף כמון
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דק' עד שהפטריות מעט מצטמצמות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו- 3 כוסות מים.
מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
מוסיפים עלי דפנה ורוזמרין ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

בתיאבון!