- 3.5 שעות
- דרגת קושי: קל
- סוג בישול: בישול
מצרכים:
- 2.5 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 6 שיני שום, פרוסות
- 2 סלסאות פטריות טריות חתוכות גס (שמפיניון/ פורטבלו)
- 1 כוס יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- כף רסק עגבניות
- כף וחצי דבש
- כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור אנגלי
- עלי דפנה
- עלי רוזמרין
- כף כמון
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דק' עד שהפטריות מעט מצטמצמות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו- 3 כוסות מים.
מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
מוסיפים עלי דפנה ורוזמרין ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
בתיאבון!
תגובות למתכון