- שעתיים וחצי
- דרגת קושי: קל
- סוג בישול: בישול
מצרכים:
- בשר מ'ס 5 (צלי כתף) כ- 1.5-2 ק"ג
- 8 שיני שום
- 4 ענפי רוזמרין
- 6 כפרות חרדל גרגירים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- שמן זית 2 כפות
- ציר בשר או מים או 2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות
- בעזרת סכין עושים כמה חורים בתוך הבשר ומכניסים 6 משיני השום.
- בקערה מערבבים היטב את הציר בשר\יין אדום, מלח פלפל, וכותשים 2 שיני שום לבפנים.
- שמים את הבשר בתוך תבנית חסינת חום ושופכים את הקערה על הבשר ושמים מעל את ענפי הרוזמרין
- לכסות את הבשר עם נייר כסף ולהכניס לתנור למשך שעתיים וחצי לפחות על 180 מעלות
לאחר שעתיים ניתן לבדוק את הבשר ולהוציא להגשה לפי מידת העשיה האהובה עליכם (אנחנו ממליצים לאחר שעתיים וחצי)
הגשה:
פורסים את הנתח דק ומגישים בצלחת ניתן לשים בצד אורז ותפוח אדמה אפוי
בתאבון :)
תגובות למתכון