- שעה וחצי
- דרגת קושי: קל
- סוג בישול: בישול
למרינדה יש לשים בקערה גדולה:
- 10 שיני שום כתושות
- מיץ מ2 לימונים
- שליש כוס שמן זית
- כף פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
- מלח
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 ענפי רוזמרין קצוץ (עלים בלבד)
- פרוסות בעובי חצי סמ או פחות של לימון ללא הגרעינים
- 10-12 צ'ילי קטנים אדומים טריים.
אופן ההכנה:
מוסיפים את כל המצרכים, לאחר מכן לערבב הכל היטב,
להוסיף 8-10 שוקי עוף כ3 ק"ג של מיט נט
לערבב לכסות ולשים במקרר למשך לילה. אם אין זמן אז מינימום שעה.
להוציא מהקערה ולסדר בתבנית (העדפה לזכוכית) לוודא שכל העוף מכוסה ברוטב ומעל כל שוק עוף לשים פרוסת לימון וצ'ילי לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות כ 50 דקות, לוודא שהעוף רך, להסיר את נייר הכסף ולהמשיך באפייה בחום של 200 מעלות כרבע שעה, 20 דקות עד שכל המנה משחימה יפה.
לפני ההגשה יש לפזר פקאנים לא קלויים מעל, משדרג את המנה פלאים!!
בתאבון משף בהישרדות.
תגובות למתכון