תבשיל גולש
  • 2.5 שעות
  • דרגת קושי: בינוני
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

  • 1.5 קילו גולש עגל או טלה מיוחד של מיטנט
  • 4  עצמות בייבי מוח חתוכות יפה נקיות וחלקות של מיטנט כ1 ק"ג
  • 6 שיני שום חתוך לפרוסות
  • 2 ראשי בצל קצוץ  
  • 5 תפוח אדמה קלוף ומחולק לקוביות
  • 2 גזר קלוף ומחולק לקוביות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 4 כוסות ציר בשר או מים חמים
  • 2 סלרי כ2 קלחים ללא עלים מחולק לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל
  • 2 כפיות פפריקה
  • 3 עגבניות קולפות ומרוסקות

אופן ההכנה:

מחממים את הסיר יוצקים רבע כוס שמן ומוסיפים את הבצל והשום להזהבה

מוסיפים את  הגולש כ5 דקות לצריבה על מנת שישאר עסיסי 

 לאחר שהגולש שחום מעט מערבבים את התבלינים עם כוס היין ומוזגים לסיר

לבשל כחצי שעה על אש קטנה,

לאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות הקלופות, הסלרי והגזר. לכסות את התבשיל בציר הבשר או במים חמים עד גובה התבשיל

להשאיר כשעה בישול על אש בינונית 

מוסיפים את קוביות התפוח אדמה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי

בתאבון. משף בהישרדות