רולדת בשר
  • דרגת קושי: קל
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר טחון של מיט נט
  • 1 בצל קצוץ
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • תבלין לקציצות 
  • פטרוזיליה קצוצה (ניתן להשתמש בפטרוזיליה יבשה)
  • בצק עלים

אופן ההכנה:


לטגן את הבצל במעט שמן כשמתחיל להזהיב להוסיף את השום כתוש והבשר הטחון. לערבב תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו. להוסיף תבלינים למעט הפטרוזיליה ולבשל עד שהרוב הנוזלים מתאדים (ללא מכסה) להוסיף את הפטרוזיליה לערבב ולכבות את הגז. להמתין שהתקרר.

את הבצק עלים יש להפשיר 60-70% (אפשר בהדרגה במקרר במשך לילה)
לפתוח אותו על השייש לחתוך למרובע בערך 30-35סמ. לשים במרכז חצי מכמות הבשר המבושל והמקורר לאורך. ולגלגל את הבצק מעל הבשר, להעביר לתבנית עם נייר אפייה כשהפתח של הרולדת כלפיי מטה. לעשות שוב עם ייתרת הבשר. למרוח ביצה על הבצק ולפזר שומשום ולאפייה בתנור שחומם מראש 200 מעלות.

בתאובן משף בהישרדות.