צלי כתף בפטריות ויין
  • 3.5 שעות
  • דרגת קושי: קל
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

  • 2.5 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 2 סלסאות פטריות טריות חתוכות גס (שמפיניון/ פורטבלו)
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים
  • כף רסק עגבניות
  • כף וחצי דבש
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור אנגלי
  • עלי דפנה
  • עלי רוזמרין
  • כף כמון
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:


מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דק' עד שהפטריות מעט מצטמצמות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים כוס יין אדום ו- 3 כוסות מים.
מתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
מוסיפים עלי דפנה ורוזמרין ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

בתיאבון!