כתף טלה וירקות שורש
  • 4 שעות
  • דרגת קושי: בינוני
  • סוג בישול: בישול

מצרכים:

  • כתף טלה שלם של מיט נט כ - 2-2.5 ק"ג
  • 1 ראש שום חתוך לאורך
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לחצי
  • 6-8 תפוח אדמה קטנים שטופים
  • 1 כרישה חתוך גס
  • 1 שומר חצוי לאורך
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 כף פפריקה
  • 3 כפות דבש
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 200-250 מעלות.
מסדרים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מלח ושמן זית
מתבלים את הכתף טלה במלח ופלפל שחור גרוס,

מערבבים את כל תערובת התבלינים ויוצקים מעל הכתף 

ועושים מסאז לכתף שכל התיבול יתפס טוב בכתף.

מכסים בנייר אפייה ומעל הכל לסגור בנייר כסף הייטב את התבנית.

 מכניסים את התבנית ל10-15 דקות על 200-250 מעלות ,  
מנמיכים את החום ל-150 שעות ואופים 3-4 שעות עד שהטלה מוכן!

בתאבון וחג שמח:)

בתאבון